Videa a fotky

Zajímavá videa a naše fotky pořízené při výrobě sýrů.

Na této stránce si můžete prohlédnout videa, která Vám přiblíží, jak byste mohli formy využít. Vedle - "formy v praxi" - fotky, které jsme pořídili my při výrobě sýrů.


Fiore Sardo - italský plnotučný ovčí sýr, srážený jehněčím syřidlem, při zrání pravidelně potírán olivovým olejem a ovčím tukem (např. forma FA 36)


Pecorino Sardo - tradiční italský ovčí sýr, dohřívaný, mírně lisovaný (např. forma FA 18, FA 25 a pod.)

Riccota - tradiční italský sýr ze syrovátky (např. forma FA 2, FA 21 a pod.)


Tažené sýry se dělají v různých zemích pod různými názvy, např. parenica nebo mozzarela, tvarují se i pomocí forem (např.FA 12)


Tallegio - tradiční italský poloměkký sýr z kravského mléka. Známý také pod názvem Stracchino, od italského stracche - unavený. Vyráběl se z mléka krav unavených po cestě z letní pastvy do údolí. (např. formaFA34 a podložka FA35)


Saint Marcellin - přírodní francouzský sýr z kravského nebo kozího mléka s krémový srdcem a typicky béžovým povrchem.

Obvykle kulatého tvaru. (např. forma FA5, kultura IOTA CL1)


Formy v praxi

/album/formy-v-praxi1/a18-jpg/
/album/formy-v-praxi1/a20-jpg/
/album/formy-v-praxi1/p2270047-2-jpg1/
/album/formy-v-praxi1/p2270048-2-jpg1/
/album/formy-v-praxi1/p2270057-2-jpg1/
/album/formy-v-praxi1/p3160113-2-jpg1/
/album/formy-v-praxi1/p3160114-2-jpg1/
/album/formy-v-praxi1/p3160116-2-jpg1/
/album/formy-v-praxi1/p3160118-2-jpg1/
/album/formy-v-praxi1/p3160123-2-jpg1/
/album/formy-v-praxi1/p3160124-2-jpg1/
/album/formy-v-praxi1/p3160127-2-jpg1/
/album/formy-v-praxi1/p3160132-2-jpg1/

—————